Επισκευτείτε το thrylos-fans.net

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Δείγμα θετικό

Παρά τις απουσίες, τα σημαντικά λάθη και την - όπως πάντα - ανύπαρκτη άμυνα, ο Ολυμπιακός παίζοντας ωραιό μπάσκετ κατα διαστήματα, κέρδισε τον Άρη με 75-82, κάνοντας έτσι το 2/2 και πλεον προετοιμάζεται για 2 πολυ δυσκολα παιχνίδια εκτος έδρας με Ολύμπια Λιουμπλιάνας (1/11) και βάζελο (3/11)

Κατ' αρχην μας λύθηκε μια απορία. Ποιοι θα ήταν οι Αμερικανοί που θα έπαιζαν στην Ελλάδα. Ο Πίνι, για άλλη μια φορά, δεν ακολούθησε την κοινή λογική. Επέλεξε Γκρηρ και Γουντς ενώ άφησε για την Ευρώπη μονο τον Τζάκσον. Εγώ απλά θα υπενθυμίσω, οτι η ομάδα έχει έναν άριστο PG, τον Μπλάκνει, του οποίου μπακάπ μπορεί να παίξει ο πιτσιρικάς Τεόντοσιτς, ενώ ως τρίτη επιλογή υπάρχει και ο Παναγιώτης Καυκής. Αντίθετα, στην θέση "4", και με δεδομένο οτι ο Βασιλόπουλος ειναι ακόμη τραυματίας, η ομάδα έχει μονο τον Γιωργο Πρίντεζη. Ο Συριανός άσσος, μπορεί να ήταν εκπληκτικός χθες, αλλά για πόσο θα αντέξει να βγάζει 35 λεπτά ?

Παμε στα του αγώνα τωρα. Δεν θα πω πολλα, αν και έχω ετοιμάσει 2 σελίδες ανάλυση. Θα σταθώ αρχικά στην απόδοση του Γκρηρ. Αυτός ο παίχτης εξελίσεται στον χειρότερό μου εφιάλτη. Μια μίξη Πεν και Άκερ. Δεν ξέρει να μοιράζει όπως ο Πεν, κάνει "κωλοτούμπες" όπως ο Πεν, δεν βλέπει καθόλου γήπεδο όπως ο Πεν, κάνει τις ατομιστίες που έκανε ο Άκερ, δείχνει μερικές φορές να βιαριέται, όπως και ο Άκερ, ενώ το μόνο που τον σώζει ειναι το σούτ που έχει, παρόμοιο με αυτό του Άκερ. Δεν με ξεγελουν ούτε οι 22 πόντοι του, ούτε οι έγκριτοι ΑΡΔ που γράφουν σήμερα για τον μαέστρο Γρήρ. Μηπως αυτοί οι άνθρωποι δεν ειδαν τον αγώνα, και απλά έγραψαν reports βάσει της στατιστικής υπηρεσίας? Γιατι διαφορετικά, θα έβλεπαν οτι σε 2 επιθέσεις, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Γκρηρ στα 3" πριν το φινάλε. Επίσης, θα έβλεπαν οτι σε πολλες πολλες επιθέσεις, πήρε και ολοκλήρωσε μονος του, χωρις να ακολουθήσει κάποιο σύστημα, και χωρις καν να δει δεξια-αριστερα αν υπήρχε κάποιος συμπαίχτης του να του δώσει τη μπαλα. Έτσι ειναι οι μαέστροι?

Θα ήθελα να αναφερθώ στον Πρίντεζη, που για μένα ήταν ο MVP του αγώνα. Μάζεψε 10 ριμπάουντς και έβαλε 10 πόντους, ενώ όποτε ανέλαβε τον μοναδικό παίχτη του Άρη που έπαιρνε επιθέσεις, τον εξαφάνιζε.

Τέλος, θα μιλήσω για την μεγάλη μου αγάπη. Ο ακατάλληλς Πίνι Γκέρσον, φρόνιζε όποτε η ομάδα μας έπαιρνε ενα σοβαρό προβάδισμα, να γυρίζει την άμυνα σε ζώνη. Κατι που οι "Αρειανοι" το εκμεταλλευονταν και με συνεχόμενα τρίποντα ροκάνιζαν τη διαφορά. Εκτός από το 17-21 που έγινε 23-21 για την Αρη μέσα σε 40", η ζώνη του Πίνι βοήθησε το +14 του τρίτου δεκαλέπτου, να γίνει +6. Και ευτυχώς εκεί μπήκε ένα τρίποντο του Ματσε (από ασσιστ του Πριντεζη) και ξαναπήγαμε στο +9.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο forum.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 5 (1), Παπαμακάριος, Γουντς 11 (1), Ματσιγιάουσκας 12 (2), Πρίντεζης 10, Μπουρούσης 4, Τσακαλίδης 10, Γκριρ 22 (2), Μαυροκεφαλίδης, Βασιλειάδης 6 (2), Τεοντόσιτς 2