Επισκευτείτε το thrylos-fans.net

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Ολυμπιακός - Tau Ceramica Post Game Report

Θα μπορούσα σήμερα να ειμαι χαρούμενος. Θα μπορούσα να αποθεώσω την ομάδα μας που κέρδισε την Ταού. Όμως εγώ ειμαι προβληματισμένος. Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα και τα βιντεο (1, 2, 3, 4) που ανέβασα στο youtube. Σχολιάστε το παιχνιδι και την απόδοση παιχτών και προπονητή στο forum.

Οι εκπλήξεις


Η πρώτη έκπληξη ήρθε από την χρησιμοποίηση του Τζάκσον στην αρχική πεντάδα. Η δεύτερη έκπληξη ήταν η απόδοση του Αμερικανού. Οφείλω να ομολογήσω οτι πριν τον αγώνα, είχα έντονες επιφυλάξεις για το αν θα έπρεπε να ειναι αυτό το πρώτο του επίσημο μάτς. Ευτυχώς, ο Μαρκ, έδειξε οτι δεν αντιμετωπίσε κανένα πρόβλημα και φάνηκε σαν να ήταν από την αρχή της προετοιμασίας με την ομάδα. Δύναμη μέσα στη ρακέτα, ενώ έβγαλε και δύο φάσεις - ασσιστς μόνος του!

Η δεύτερη έκπληξη ήταν η απόδοση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο. Όπως έλεγα και στον Μακη που ηρθε από το νησι μονο και μονο για αυτόν τον αγώνα, μετά από 1+ χρόνο του Πινι στον πάγκο, ειδα να παράγεται έργο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους 55 πόντους, αλλά στο γεγονός οτι η ομάδα έπαιξε ωραίο μπάσκετ! Τελευταίο ωραίο παιχνιδι από την ομάδα μας, ήταν το 84-78 επί της Μακάμπι στη φάση των ΤΟΠ-8 της Ευρωλίγκας με προπονητή τον Καλάουσκας.

Η επιστροφή του κακού

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο, περιμέναμε όλοι να συνεχίσει η ομάδα να ...αγαπάει την Ταου με τον ίδιο τρόπο. Δυστυχως όμως, ο κακός Ολυμπιακός, ο κακός Πίνι εμφανίστηκε στο δευτερο ημίχρονο. Το 55-37 έγινε 60-52 μέσα σε 3.5 λεπτά! Τόσο λιγο χρειάστηκε η Ταου για να εκμεταλλευτεί τον υπνάκο που πήρε ο Πινι στον πάγκο. Έπρεπε να μειώσουν οι Ισπανοί στους 8 πόντους για να πάρει time out, και για να αλλάξει την ζώνη σε man2man

Τι ήταν αυτό το πράγμα με τη ζώνη? 35 λεπτά ζώνη παιξαμε. Και καλά, στο πρώτο ημίχρονο, οι Ισπανοί έσπασαν τα καλάθια... Στο δεύτερο όμως που πλακώσανε τα τρίποντα, γιατι συνεχίσαμε να παιζουμε ζώνη?

Κι όμως ειναι ακόμα εδώ

Χθες, λιγο πριν το φινάλε του αγώνα, λάβαμε το εξής μήνυμα στο κινητό : "Ο Μπλάκνει του έβρισε τη μάνα και τον έχει αφήσει στον πάγκο?" Έλεος με αυτόν τον Γκριρ. Πόση ώρα έπαιξε? 35-36 λεπτά ? Γιατι τόση επιμονή σε έναν άνθρωπο που την πρώτη πάσα την έδεινε στα 13 έως 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της επίθεσης? Ειχα την εντύπωση οτι ο Πεν είχε φύγει από την ομάδα. Μάλλον έκανα λάθος. Μια πιστή αντιγραφή του Σκούνι. Το μόνο που σώζει τον Λυν, ειναι οτι έχει καλύτερο σουτ από τον Πεν. Τιποτε άλλο.

Ο MVP

Τέλος, θα αναφερθώ στον μεγάλο, στον έναν και μοναδικό Ματσιγιάουσκας. Αν δεν ήταν και αυτός ο παιχταράς να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, και να εμψυχώνει τους συμπαίχτες του, θα ειχαμε σοβαρότερα προβλήματα. Όλα τα λεφτά τα κλεψίματα τού, τα τρίποντα ψυχολογίας που έβαλε, το πάθος του... Αυτός ο παιχταρας αδικείται με αυτόν τον προπονητή. Πραγματικά αδικείται. Αν είχε στον πάγκο έναν ποιο συγκροτημένο άνθρωπο, τοτε θα πέταγε σαραντάρες σε καθε παιχνιδι.

Οσο για τα υπόλοιπα, υπάρχει και το forum για περισσότερο σχολιασμό :)