Επισκευτείτε το thrylos-fans.net

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Αρχή με νίκη

Στην πρεμιέρα της Α1, οι παίχτες του Ολυμπιακού παρ’ ότι σε κακή μέρα (με εξαίρεση τον Μπουρούση και τον Μπλάκνει – όσο έπαιξε) κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του παοκ και να κερδίσουν με 76-66. Στα θετικά το χθεσινού αγώνα, ήταν το γεγονός ότι υπήρχε διάθεση για άμυνα. Όχι από όλους βεβαία, αλλά τουλάχιστον προσπαθούσαν. Οι 66 πόντοι που δεχτήκαμε, μπορεί να φαντάζουν λίγοι, όμως ο αντίπαλος μας ήταν σε χείριστη κατάσταση και οι 66 πόντοι που έβαλαν ήταν too much for them.

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο, ήταν η χρησιμοποίηση των Ελλήνων παιχτών. Στην δημοσκόπηση που έκλεισε προχθες, βγάλατε ότι το μεγαλύτερο λάθος του Πινι ήταν ότι άργησε να εμπιστευτεί τους Έλληνες παίχτες. Φέτος, μάλλον αποφεύγει αυτό το λάθος. 36’ ο Μπουρούσης, 29’ ο Πρίντεζης, 13’ ο Βασιλειάδης 13’ ο Μαυροκεφαλίδης !

Δεν θα αναφερθώ στην έλλειψη συστημάτων, ούτε στην έλλειψη ομαδικότητας… Αυτά είναι στοιχεία που τα ξέρουμε, και δεν περιμένουμε να διορθωθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Θα αναφερθώ στο πρόβλημα που εμφανίστηκε στον δυνατό μας τομέα. Στην επίθεση. Ήταν τα πολλά, τα πάρα πολλά χαμένα σουτ. Σουτ ελεύθερα, σουτ, εύκολα, σουτ από 4 μέτρα, σουτ από τα 6.25… 19/37 δίποντα και 9/25 τρίποντα με αντίπαλο επιπέδου παοκ είναι τραγικά ποσοστά. Υποτίθεται, ότι η δύναμή μας είναι η επίθεση. Χθες, δεν λειτούργησε ότι αυτή. Ίσως να ήταν το άγχος της πρεμιέρας, ίσως να ήταν η κενές εξέδρες, ίσως να ήταν ανάδρομος ο Ερμής και η Σελήνη στον Κρυό… Ισως όλα μαζί.. δεν ξέρω… Αυτό που ξέρω και πρέπει να γίνει άμεσα, μέχρι την Πέμπτη το αργότερο, είναι να πιάσει το μαγικό του ραβδάκι ο Πινι και να μεταμορφώσει αυτό το ακαθόριστο πράγμα που είδαμε χθες στο ΣΕΦ, σε ομάδα. Εμείς, θα είμαστε εκεί, να φωνάξουμε, να ενισχύσουμε την ομάδα. Πάμε τώρα στην κριτική των παιχτών.

Μπλάκνει : Έπαιξε λίγο αλλά ήταν καλός. Ο μόνος που απέδωσε αμυντικά. Δύο κλεψίματα και δύο ασσίστ σε 7 λεπτά συμμετοχής δεν είναι καθόλου άσχημα νομίζω. Αν αυτός ο παίχτης ήταν 5-6 πόντους πιο ψηλός, τότε θα είχαμε τον καλύτερο άσσο στην Ευρώπη…

Γουντς : Μετά το φιλικό με τον ΑΓΟΡ, πρόσθεσε άλλο ένα τραγικό παιχνίδι στη συλλογή του. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτόν τον παιχταρα. Δεν μπορεί να προσαρμοστεί ? Έιχε τρακ ? Συμβαίνει κάτι άλλο που δεν το ξέρουμε ? Ελπιζω σύντομα να «στρώσει» γιατι τον χρειαζόμαστε.

Ματσιγιάουσκας : Έχασε πολλά ελεύθερα σουτ, παρ’ όλα αυτά, στο Β’ ημίχρονο ξύπνησε και ξέφυγε από τη μετριότητα. Έχει πολλά να δώσει κι αυτός στη συνέχεια.

Τεοντοσιτς : Δεν ηταν καλος. Εχασε κι αυτος πολλα εύκολα καλάθια, ενώ η άμυνα ήταν για τα μάτια του κόσμου…

Μπουρούσης : Αν είναι να παιζει έτσι, τοτε να φροντίζει να είναι κάθε εβδομαδα αρρωστος. 15 ριμπάουντ, 6 ταπές, 12 πόντοι σε 36 λεπτά συμμετοχής είναι απλά μαγεία. Μπράβο Γιάννη, συνέχισε έτσι.

Γκρήρ : Ειχα πει και μετα το ματς με το ρέθυμνο, ότι Πεν-ίζει, και το μόνο που τον σώζει είναι το καλό του σουτ. Χθες, κι αυτός ήταν αστοχος. 2/6 τρίποντα, 3 λάθη (τα περισσότερα απ’ ολους στον αγώνα και για τις 2 ομάδες), και φυσικά μήδεν στον οργανωτικό τομέα.

Μαυροκεφαλίδης : Αργός, μέτριος, αλλά από τον Λουκά δεν περιμένουμε και τίποτα καλύτερο. Ότι μπορεί κάνει το παλικάρι. Θα βελτιωθεί πάντως κι αυτός στη συνέχεια

Πριντεζης : Το πουλέν μου. Έπαιξε σχεδον 30 λεπτά, όμως δεν ήταν καλός. Πολλές λανθασμένες επιλογές στην επίθεση, πολλά άστοχα σουτ (2 από τα 4 καλάθια που πέτυχε ηταν με κάρφωμα) λιγα πράγματα στην άμυνα.. Πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να συνεχίσει να παίζει τόση ώρα και μετά την επιστροφή του Βασιλόπουλου.

Βασιλειάδης : Θετική η παρουσία του Κώστα. Έβαλε καθοριστικά τρίποντα σε κρίσιμα σημεία. Αυτή ήταν και η δουλειά του άλλωστε.