Επισκευτείτε το thrylos-fans.net

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Η επόμενη μέρα

Όπως όλα δείχνουν, ο Πινι θα απομακρυνθεί από την ομάδα, ίσως ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Φήμες αναφέρουν οτι μαζι με τον πιο ακατάλληλο προπονητή στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού, θα ξεφορτωθούμε και τον Γκρηρ, τον πιο ακατάλληλο και επικίνδυνο play maker της δεκαετίας !. Όμως το θέμα είναι, τι πρέπει να γίνει μετά την απομάκρυνση του Γκερσον ?

Τα πράγματα φαντάζουν δύσκολα καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι δύσκολο να βρεις έναν γνωστό προπονητή να αναλάβει μια ομάδα που δεν την ξέρει καν. Όμως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

Λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο παιχνίδι με τη Σιένα, την ώρα που έβγαινε από τη φυσούνα ο Σφαιρόπουλος, του φώναξα το εξής : "Γιάννη, πάρε την ομάδα μόνος σου για να σώσουμε τη χρονιά"

Αυτή τη στιγμή, ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που μπορεί να διαχειριστεί τους παίχτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Κατ' αρχην, εδώ και 2 σχεδόν χρόνια, αυτός είναι που δουλεύει με τους παίχτες. Δουλεύει με έναν - έναν ξεχωριστά και με όλους μαζί. Αυτός είναι που ακούει τα παράπονα των παιχτών, αυτός είναι που πηγαίνει σε κάθε προπόνηση, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις (αναφέρομαι στην αρχή της προετοιμασίας), αυτός είναι που έχει τις καλύτερες σχέσεις με ΟΛΟΥΣ τους παίχτες.

Ο Σφαιρόπουλος δεν είναι καθόλου τυχαίος και καθόλου "νέος" προπονητής. Κατέχει δίπλωμα προπονητή Α' Κατηγορίας από τα 25 του χρόνια, ενώ είναι ήδη 40 ετών (γεννημένος το 1967).

Τον θεωρώ ως την ιδανική λύση για να μας πάει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Από κει και πέρα, το αν θα συνεχίσουμε με τον ίδιο και για την επόμενη χρονιά, ή θα έρθει άλλος, νέος προπονητής θα το δούμε όταν έρθει η ώρα.

Πάντως, αυτό που ακούγεται, είναι ότι το καλοκαίρι θα αναλάβει ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Προσωπικά το θεωρώ δύσκολο, αν και θα το ήθελα. Και το θεωρώ δύσκολο, γιατί δεν νομίζω οτι θα τον αφήσει ο Βασιλακόπουλος. Μπορει στον "Δράκο" να επιτρέπεται βάσει συμβολαίου να δουλέψει και σε σύλλογο παράλληλα με την Εθνική Ομάδα, όμως ο Βασιλακόπουλος δεν θα του το επιτρέψει για άλλους, εξωαγωνιστικούς λόγους, if you know what i mean ;)