Επισκευτείτε το thrylos-fans.net

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Dragon's era ?

Συμφωνα με τα δημοσιευματα των ημέρων, απομένει μόνο η ανακοίνωση της απόλυσης του ακατάλληλου, και η πρόσληψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ. Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα οτι ο κόουτς της Εθνικής θα αναλάμβανε την ομάδα από τωρα, καθώς τα ρίσκα που παίρνει ο "δράκος" είναι πολλά.

Ανάμεσα σε 39 πυρετό και στα αντιπυρετικά και τις αντιβιώσεις που ξαναπαίρνω, θα προσπαθήσω με δυό λόγια να εξετάσω τα θετικά και τα αρνητικά της περίπτωσης Γιαννάκη

Θετικά :

  • Θα φτιάξει ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Όλοι για έναν και ένας για όλους
  • Θα υπάρχει πειθαρχεία στα αποδυτήρια, κατι που έχουμε να δουμε απο εποχές Ιωαννίδη
  • Θα φτιάξουν οι σχέσεις μεταξύ των παιχτών, ενώ και οι σχέσεις τους με αυτόν τον προπονητή, δεν μπορεί παρα να είναι άριστες.
  • Διαχειρίστηκε μια ομάδα στο παρελθόν που είχε πολύ λιγότερο ταλέντο από αυτή που έχει ο Ολυμπιακός, και κατάφερε να παιξει σε τελικούς ευρωπαικών κυπέλλων αλλά και σε τελικούς του Ελληνικού πρωταθλήματος.
  • Εχει μαζέψει δεκάδες εγχώριους τίτλους ως αθλητής, και θέλει να κερδίσει τους αντίστοιχους και ως προπονητής στην Ελλάδα.
Αρνητικα :
  • Ο πιο "αμυντικός" προπονητής καλείται να διαχειριστεί ένα επιθετικογενές ρόστερ. Προσωπικά αμφιβάλλω πολύ για το αν θα καταφέρει να κανει τον Γκρήρ άνθρωπο (αν μεινει ο αμερικανος), και τον Γουντς να μην σωριάζεται καθε λιγο και λιγάκι στο παρκέ.
  • Ξεκινάει έχοντας πολλούς εχθρούς. Μεγάλος αριθμών οπαδών του Ολυμπιακού, δεν θέλει τον Γιαννάκη για προπονητή, καθώς οι καλές σχέσεις του κοουτς με τον Βασιλακόπουλο και τους Γιαννακόπουλους (και οι τρεις ορκισμένοι αντιολυμπιακοι) για πολλούς σημαίνει οτι ο Γιαννάκης είναι βάζελος. Σε αυτό "βοηθάει" η θύμηση οτι ο Γιαννάκης έχει φορέσει στο παρελθόν τη σιχαμένη πράσινη φανέλα.
  • Το καλοκαίρι θα γίνουν πάλι πολλές μεταγράφες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που θα έχει ο κόουτς. Ειναι προφανές οτι οι τρείς αμερικανοί, μαζί με τον Τσακαλίδη, και τους δανεικούς Αποστολίδη και Βουγιούκα δεν θα έχουν θέση στην επόμενο Ολυμπιακό. Σε αυτους τους έξι, εκτιμώ οτι ο κοουτς θα θελήσει να αντικαταστήσει Καυκή, ενώ και η κατάσταση του Σχορτσιανίτη, απαιτεί άμεση αντικατάσασή του. Άρα, ο αριθμός των νέων μεταγραφών ισως φτάσει τις οκτώ.

Το μόνο που θα ήθελα να δω από τον κόσμο του Ολυμπιακού, είναι να δώσει την ίδια πίστωση χρόνου που έδωσε στον απερχόμενο προπονητή(?). Να ειστε ολοι σιγουροι, οτι με τον Γιαννάκη θα έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι περιμένουμε εδώ και τόσα χρονια.